Tyrkysová posedlost - miluju DiCapria, kabelky Gatsby a natírání

Prohrabuju se posbíranými fotkami za poslední rok a je to všechno podezřele moc... tyrkysový. Nemůžu si pomoct. Hadry, boty, inspirace, dekorace... a jak tak koukám, ve slunci i moje oči. Jupí.


Ujela jsem na tyrkysu. Domů se mi ale už  žádná barva  nevejde, tak jsem se rozhodla aspoň "chalupu" utopit postupně v  moři. Tedy  místy. Máme rozdělené zóny a kompetence. Já smím řádit v horní koupelně a ložnici a obejváku... doufám. Něco tyrkysovýho ale narvu stopro i do chlíva! Třeba ty boty.


Jestli někdo taky frčí na týhle barvě, tak tady je pár kombinací. Modrá namíchaná se  zelenou v jakémkoli poměru je prostě boží. A kromě toho tyrkysová tím, že spojuje pozitivní účinky obou barev, nás očišťuje, uklidňuje  a zároveň posiluje. A dokonce prý podporuje naše sebevědomí a fantazii.

Když už Líba založila kategorii DIY - urob si sám, tak tady to má. Lampa je z proutěné ptačí klece a tyrkysového paera. Šila jsem ji v ruce tupou jehlou. Zatím drží. A svítí fakt cool, což je doost hot. (Doma tyhle slova nesnášej, tak se musím vyřádit tady.)


Zeď maloval Ondra. Takže taky DIY. Několik dní a v děsném vlhkém červnovém vedru. Já jsem jen chodila a prudila...moc tmavý, moc žlutý, moc divný, moc... nevim, prostě moc jiný, než to chci... a pak jednoho dne to byla přesně ta barva moře. Milujuuuu! Lampa a indický hedvábný povlak na polštář je z Chatuchak Weekend Marketu  Bangkoku, abych sem taky dala tipy, kde co koupit:)  Polštář mám samozřejmě i tyrkysový a do lampy jsem si omylem sahla, když v ní nebyla žárovka, ale zato byla v zásuvce. Slušná prda. Ale zase mě docela v tom horku  probrala.


Od moře zpátky mezi kamenný zdi. Do chlíva, kde bude jednou bařík, bych fakt moc ráda použila podobný tyrkysový skleněný dekorace. Ale asi koupim radši něco nerozbitnýho a přilepim to kanagonem k šutru... protože známe svý slavonický. Nebo jedině tam nedělat ten bařík.... ale to by byl pak dost smutnej chlívek.












Malý kabelky sice moc  nenosim, ale když tahle je tak roztomile frndí.... a hlavně Longchampka, který mám už tři a vyhlížím rozčileně čtvrtou,  a vůbec... tohle je  starší kousek z řady Gatsby. A já musím okamžitě do kina. Fitzgeralda zbožňuju a DiCapria miluju od filmu Úplné zatmění. Jak v něm jako prokletý Rimbaud krásně umíral a blouznil, že nekonečno je tam, kde se stýká nebe s mořskou hladinou... dokonalý.


Příští rok narvu tyrkys i do ložnice. Když už posiluje fantazii, tak pro udržení postavy se šikne  víc právě v tý ložnici než třeba v kuchyni... no uznejte:) Ale o tom až jindy, jestli vůbec někdy. Protože my nejsme žádný Sex ve městě.
Takže, ať žije Samantha... teda, tyrkysová!


P.s. Přeci to nevyhodím, aneb jak z příšerného nábytečku udělat  příšerný tyrkysový nábyteček (ten vajgl fakt neni můj!):


5 komentářů :

  1. Tyrkys úplně jasně visí ve vzduchu - už mám taky tričko a dvě šály - jednu teda shodou okolností z Thajska... :-) Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. No, tu co máš z Thai, to je ta samá, ze který je ten lustr:)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. náhodou, obě jsme jako blond, takže to vypadá na stejnej - v podstatě se dá říct - světonázor:)

    OdpovědětVymazat
  5. pani Baro, ja ho smazala omylem... ten komentar.... ale taky proto, ze jsem v nem chtela opravit tu pravopisnou chybu... ooo boze, ja jsem tak nekdy nedokonala! :)

    OdpovědětVymazat

×