Rok 2013: Jaký byl? Plný změn, vážně!

Můj milý deníčku. Píšu ti, jaký byl můj rok 2013, co zásadního se v něm stalo, co už se nedá zopakovat a na co bych neměla nikdy zapomenout a naopak na co rozhodně ano. Tak koukej a vy taky, tedy pokud chcete.
Dostala jsem se do věku, kdy největší potěšení mi udělá lahev fakt dobrýho šáňa. No dobře, skoro největší...

Staly jsme se s Bárou blogerkama. A to jsme to pořádně rozjely skoro až na konci jara! A navíc jsme mezi TOP 10 blogama, super ne?

Už nevařím jako chlap, tedy skoro… Mám výrazné pokroky, nadělám daleko méně bordelu a naučila jsem se umývat nádobí průběžně. Za to mě Roman chválí. Ale už se asi nikdy nenaučím dovírat dvířka a šuplata od kuchyňský linky. Za to mě Roman nechválí.

V divadle jsem hrála vrchní kachnu, Davida Vávru v Alles Gute a taky tancovala v sexy noční košilce, což na ostatním holkách sexy bylo, ale na mě v osmém měsíci už fakt ne. V roce 2014 jsem měla hrát pánvičku, ale naštěstí to den před premiérou škrtli. Ale zas budu zpívat a to mám vážně hudební hluch.

2x jsem rušila noční klid u Péti s Gšestkou, až na nás přišli poliši. A to jsem byla těhotná! Jo a Bára tam byla taky. Akorát jsme se s nima jako obvykle nefotily, bohužel.

24.8. jsem porodila naši Vopici. 29.12. už máme doma vopic asi 20 a začínám se bát, že aby ten pavilón nebyl diagnóza, za kterou dostanem od naší śéfový jednou pěknej sprcunk! Pak taky nechápu, proč někdo přibere během těhotenství 30 a někdo ne! Více zde.

Přesně na den to byl měsíc, co jsem zase stála na jevišti. Pozn. To dítě není Vopice a fotila to Bára.

Roman se pro mě stal alfasamcem, protože se o malou umí skvěle postarat a troufám si říci, že večírkové skóre od porodu je 1:1. (no teď jsem mu to přečetla a jeho reakce byla, ať to koukám opravit, že to je tak 1:3 pro mě a že je vybroušenej diamant). Mimochodem, jak jsme s Bárou pořádaly večírek zde.

Naučila jsem se vařit naši nejoblíbenější polívku Tom kha kai – od Báry.

Objevila jsem kouzlo itesco.cz a po čtyřech měsících jsem si konečně přečetla návod, jak "vařit" Nutrilon a kolik toho má Vopice vypít. Pila akorát.

Poprvé v životě jsem si nepřála od Ježíška nic, než permanentku na cvičení! Kdo by to byl řek… Jiří Janeček a jeho Simply pilates je naprosto boží! Někdy vám napíšu proč.

Byla jsem celý rok hodná, páč jsem nedostala jen permici, ale tak třeba hodinky, knížky, krémy, sportovní oblečení, DVD plný seriálů, šperkovnici... no bylo toho moc...

3x jsem byla s Vopicí v časopisu a jednou dokonce v televizi!
Prosincová MOJE PSYCHOLOGIE. Ten časopis se mi opravdu líbí a ne proto, že jsme tam my :)

Je prosinec a já stále minimálně půlku šatníku neoblíknu. Taky nemám chuť nic nakupovat a to je tedy u mě pěkně divný. Mě totiž baví nakupovat i štětky na záchod.

SUMA SUMÁRUM: 2013 byl pro mě opravdu zlomový - ve všem. Protože pro mě to těhotenství byl fakt vopruz a protože má kamarádka onemocněla leukémií, tak na vlastní kůži vím, že nejdůležitější je zdraví. A proto jsem se rozhodla dobrovolně skončit v práci. A to mě přitom baví, mám skvělý kolegy, rozumný šéfy, ale sebe prostě miluju víc!

A mít malý dítě a práci dohromady lze, ale mít malý dítě, práci a čas na sebe – nelze. A tak se začnu víc starat o sebe a společně s Vopicí vám budem radit, jak ten život můžete mít hezčí. Nemyslete si, že to rozhodnutí bylo lehký, bylo sakra těžký. Ale to je jako v letadle, nejdříve nasaďte masku sobě a pak až svému dítěti. Tzn. spokojená matka - základem šťastné rodiny. A tím se řídím a fakt to vychází.
NO, dyť jo mámo... dej mi parohy, ať jsem za kravičku hned první svý Vánoce!

Už nechci chodit doma v teplákách a mýt si hlavu jen jednou týdně. Chci vařit, smýčit, pařit, naučit se fotit, vytáhnout šicí stroj, zhubnout apoň 15 kilo, strávit aspoň měsíc u moře, hodně relaxovat a všechno to učit Vopici. Pracovat budu jen trochu. Tak si dávám předsevzetí, abych to dodržela.

P.s. Rok 2014 vám přinese nový seriál o tom, jak jsme s Bárou hýbaly ženským světem v jenom ženským časopisu. Bude to výživné a možná i poučné. Dále pro vás chystáme fakt bombu, ze které se vám až hlava zatočí. Prostě se převrátíte.

Jo a dávám si předsevzetí, co vy? A co na to Bára? Napiš nám taky něco!

A tak vám všem přeju hlavně hodně zdraví, moudrá rozhodnutí, kterých nebudete nikdy litovat. Taky štěstí a to ostatní si koupíte. Líba

Milá Líbo, milé holčičky a všichni. Já nic nenapíšu, protože vařim polívčičku na večer v desetilitrovém hrníčku, po včerejším předsilvestrovském večírku mám dost práce sama se sebou a mohla bych sem namastit nějaký blbosti... jako vždycky. Ale mávám ze Slavonic a do příštího roku jako každoročně přeju Světu mír a ne bombu. Pusk Bára

2 komentáře :

  1. Jste skvělé !!! Má to tady šmrnc, životní nadhled a optimismus, občas sarkasmus, ironie....no prostě vždycky mi zvednete náladu. Super jsou i informativní články, taková recenzička kadeřnictví Oskar u mne okamžitě vzbudila touhu se tam objednat :-) Normálně by mne to prostě nenapadlo :-)
    A moooc se těším na tu bombu !

    OdpovědětVymazat
  2. Ó jak Vám děkujeme! Opravdicky! Není nic lepšího než pochvala :)

    OdpovědětVymazat

×